Blogoverzicht

Terug naar overzicht

Voldoet jouw fruit wel aan de geldende normen?

DSC02169.jpg

Een certificeringsmodule voor je fruitteelt

Agromanager, het online registratiesysteem voor de fruitteelt, staat volledig in het teken van ontzorging. In deze blog las je bijvoorbeeld dat je, om certificeringen met hoge vereisten te behalen, altijd beroep kunt doen op onze certificeringsmodule. Zo heb jij, van zodra je een voorwaarde afvinkt (zoals het uitvoeren van een behandeling) meteen de bewijsdocumenten daarvan in je Agromanager-account staan.

Controles op jouw fruit

De bepalingen in deze certificaten zijn echter ook van belang voor het proces dat volgt op je oogst. Soms doen leveranciers immers analyses op je fruit: ze sturen je peren naar een labo om te testen en vinden bijvoorbeeld sporen van een bepaald gewasbeschermingsmiddel terug, dat al dan niet conform de regels is. De handelaar die deze peren aanneemt voert vervolgens, om zichzelf in te dekken bij problemen, diezelfde extra controle uit.

DSC02285.jpg

Bewijs van de comformiteit van je teeltprocessen

Wanneer beide partijen de resultaten van deze testen uiteindelijk terugkoppelen naar jouw Agromanager, dienen ook deze als extra bewijsmateriaal van jouw conformiteit. Dit geldt bovendien voor alle externe samenwerkingen die je aangaat, want wist je dat jouw certificaten én lastenboeken (zoals Tesco Nurture, Planet Proof, …) stuk voor stuk overzichtelijk in je certificeringsmodule te vinden zijn, inclusief voorwaarden? 

Krijg jij dus een leveringsbon binnen en registreer je deze, dan verschijnt er in je Agromanager meteen een checklist met de nodige vragen. Wanneer jij fruit invoert voor derden dien je telkens de laadruimte van je vrachtwagen te controleren op hygiëne. Doordat het gehele proces gedigitaliseerd is weet je medewerker bij het aanmaken van deze leverbon meteen dat hij de laadruimte moet controleren. Handig!

Voldoet je fruit aan de voorschriften?

De meerwaarde van de certificeringsmodule is er eentje die we als fruittelers allemaal wel gebruiken kunnen: je gaat in geen tijd na of de eisen van een bepaald certificaat wel volgens de regels van de kunst toegepast zijn op teeltniveau en of het het fruit in een zekere order aan de geldende voorschriften voldoet. 

DSC02726.jpg

DSC02367.jpg

Hoe meer regels, hoe handiger Agromanager voor jou

Laten we het zo zeggen: hoe meer regels er zijn waar jij als fruitteler aan moet voldoen, hoe handiger Agromanager is voor jou. Dankzij onze omvattende ondersteuning vergaar je niet alleen inzicht in al je processen, hoe complex ook, maar win je ook aan tijd, energie en uiteindelijk budget. En zit nét die checklist die jij nodig hebt nog niet in Agromanager? Geen zorgen, we voegen deze graag toe!

Digitaal maatwerk voor de fruitteelt

Met ons digitaal maatwerk voor de fruitteelt vergemakkelijken we de administratie van tal van fruittelers. Heb jij interesse in een online systeem dat volledig naar jouw noden en wensen is ingericht? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We ontvangen je graag!

DSC02634.jpg

Contact

Contact