Blogoverzicht

Terug naar overzicht

Hoeveel brengt elke fruitboom jou precies op?

pexels-photo-430546.jpg

In deze blog kon je lezen dat Agromanager, hét online registratiesysteem voor en door fruittelers, tal van handige koppelingen heeft met externe bedrijven en machines. Zo kan je hun data, via je persoonlijke Agromanager-applicatie, inschakelen om inzicht te krijgen in je fruitteelt. En met deze inzichten optimaliseer je vervolgens je teeltadministratie!

De Pluk-O-Trak

Vandaag kondigen we dan ook graag een nieuwe koppeling aan, namelijk met de Pluk-O-Trak: deze registratie, die uitgevoerd wordt via M-Connect, houdt jouw pluk bij op boomniveau. Je plukkers leggen hun oogst per boom simpelweg op de lopende band en meteen wordt er via camera en sensoren geregistreerd om hoeveel stuks het gaat, met welke diameter en kleur.

Met een RFID-scanner klokken je personeelsleden zich bovendien makkelijk in, dit gebeurt ook weer via M-connect. Zo houd jij moeiteloos bij hoeveel kilo appelen of peren er per uur geplukt wordt en door wie. De voorraadkist waarin geplukt wordt, is bovendien voorzien van een barcode. 

DSC09479.jpg

3249919 Woman holding iPad.jpg

In één klik je oogstprestaties

Scan jij deze naderhand in, dan krijg je in een oogopslag je oogstprestaties op je scherm te zien: wie aan deze pluk heeft meegewerkt, waar hij heeft plaatsgevonden, wanneer ze van start zijn gegaan, hoe lang alles in totaal geduurd heeft, … Op dat moment zijn al je overzichten in Agromanager met andere woorden tot in de kleinste details bijgewerkt.

Van hoeveel appelen er in welke kist zitten tot waar in je koelcellen deze kisten zich bevinden, jij weet het. Gedaan dus met werken met een onbekend en ongesorteerd product: doordat jij bij elke oogst je data ter beschikking hebt, kun je je verkoop hier naadloos op afstemmen. Wilt een klant een kleinere maat peren of appelen die iets roder zijn? Het is maar een woord!

Op naar een nog betere oogst!

En de kers op de taart? Op het einde van het seizoen weet jij, dankzij de accurate gps-coördinaten, exact hoeveel elke individuele boom jou heeft opgebracht. Zo kun je nauwkeurig inschatten welke producten of handelingen je volgende keer opnieuw inzet om dezelfde oogst binnen te halen. Of zelfs een betere!

Ben je benieuwd wat Agromanager voor jouw fruitteelt kan betekenen en wil je onze diverse integraties beter bekijken? Dan kan dat hier. Of zie je de Pluk-O-Trak graag eens aan het werk? Klik dan hier. In ieder geval geven wij je met plezier meer info over de mogelijkheden, contacteer ons dus gerust!

Contact

Contact