Blogoverzicht

Terug naar overzicht

Hoe onze GPS-module het product van Aurea Imaging vervolledigt

2021-10-28 (4).png

Aurea Imaging, expert in dataverzameling en -analyse voor agricultuur, werd indertijd gecontacteerd door een fruitteler die de groei van zijn percelen met dronebeelden wou meten. Een uitstekend idee, gezien het in de fruitteelt gangbaar is dat de teeltopbrengst verschilt per hectare. Intussen is Aurea dan ook een vaste partner voor de fruitsector, die telers helpt hun opbrengst per perceel te verhogen én gelijkmatiger te spreiden.

Sommige fruitbomen groeien nu eenmaal harder of trager dan andere, en laat dat net de uitdaging zijn. Maar met de dronebeelden op boomniveau van Aurea bestudeer je efficiënt de verschillen over je oppervlakte. Wil je effectief actie ondernemen? Dan kan je bloesem- en groeikrachtkaarten van je percelen laten maken.

Op basis van deze kaarten kun je bomen die hard groeien afremmen en bomen die traag groeien nutriënten geven.

Om iedere fruitteler zo goed mogelijk te bedienen, werkt Aurea Imaging nauw samen met Agromanager: hét online registratiesysteem voor en door fruittelers. Dankzij onze gps-module werden de beelden en geanalyseerde waardes in digitale kaarten getransformeerd, waarmee de teler zich door zijn perceel kon navigeren om het boom per boom onder handen te nemen.

Dat gaat zo: de door Aurea aangeleverde kaarten van je percelen worden rechtstreeks in Agromanager geïmporteerd. Vervolgens wijs je via de gps-module aan elke individuele boom een specifieke waarde toe, die bij wijze van spreken kan variëren van 0 tot 100. Met deze waardes geef jij namelijk aan welke bomen je precies wilt behandelen en met welk product.

Automatisch gekoppeld met je spuit

Je maakt simpelweg een taakkaart aan in Agromanager, en vult bijvoorbeeld in dat alle bloesems met een waarde hoger dan 50 wél bespoten moeten worden, en zij met een waarde onder 50 niet. Dit wordt dan automatisch doorgegeven aan jouw gekoppelde spuit, waardoor je meteen met je tractor het veld op kunt. En zo ben je klaar om je teelt te optimaliseren!

Voor Aurea betekende de samenwerking met Agromanager dat de stap die hun droneproces vervolledigde, meteen goed georganiseerd en voorhanden was. Zonder poespas bovendien, wat vandaag nog steeds een enorme meerwaarde is voor hun klant. Jasper van Aurea:

BloesemRGB.png

“De teler die bij ons een bloesemkaart koopt, is niet met data bezig

maar met het verbeteren van zijn teelt.”

technology-foto-2 1.png

Klopt er een nieuwe teler dus bij Aurea aan, dan is de eerste vraag die gesteld wordt of hij/zij reeds Agromanager gebruikt. Zo ja, dan kunnen de specialisten van Aurea de bestanden van de percelen direct uit Agromanager overnemen en de dronebeelden inclusief waarden hierover zetten. En zo kan Agromanager hier op zijn beurt weer kaarten mee maken!

Zijn alle bomen of bloesems behandeld volgens de regels van de kunst? Dan komt alles ten slotte netjes in het Agromanager-account van jou als teler te staan, waardoor je later in één oogopslag een gedetailleerd overzicht kunt bekijken van hoe het met je percelen gesteld is en welke acties je hebt ondernomen.

Wist je dat groeikracht- of bloesemkaarten jou, afhankelijk van je perceel, heel wat meer opbrengst per hectare kunnen opleveren?

user partner foto 1.png

Wil je als teler dus je teelt optimaliseren en op je percelen een gelijkmatige groei verwezenlijken, voor een hogere opbrengst per perceel? Zonder dat je daar ingewikkelde software voor moet kennen? Dan is het partnership tussen Aurea en Agromanager voor jou misschien wel het ontbrekende puzzelstuk.

Vanuit onze achtergrond in de fruitteelt streven wij ernaar telers volop te ondersteunen in het optimaliseren van hun teelt. Het afleveren van de groeikracht- of bloesemkaart aan jou als teler? Dat is waar het voor ons pas begint! Aarzel dus niet om contact op te nemen: wij helpen je graag persoonlijk verder en vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Welkom!

Contact

Contact