Blogoverzicht

Terug naar overzicht

Het verschil in de registratie van hard & zacht fruit

Met Agromanager staat de administratie van je teelt in geen tijd op punt. Zoals je in onze vorige blog las, maakt onze tijdsregistratie het je immers gemakkelijk de uren van je plukkers nauwkeurig bij te houden, alsook hoeveel ze geplukt hebben. Maar wist je ook dat er een voelbaar verschil bestaat tussen hoe hard en zacht fruit idealiter geregistreerd worden?

Bij hard fruit is het niet ongewoon dat we ernaar streven een flinke voorraad van bijvoorbeeld 400 kilo appelen of peren bijeen te krijgen. We nemen onze plukzak erbij en al gauw zijn we met 3 à 4 collega’s tesamen aan het plukken. Snel en efficiënt, dat wel, maar uiteindelijk weten we niet exact wie wat geplukt heeft. Gelukkig is dit, doordat we met een gemiddelde per werknemer werken, geen strikte noodzaak.

De zaken veranderen echter wanneer we het over zacht fruit hebben, zoals frambozen, bessen, aardbeien, … en dat is waar Agromanager zich van zijn mooiste kant laat zien. Met onze oogstapplicatie meten we hier immers wél tot op de kilo hoeveel onze medewerkers per uur plukken. Bij deze teelt, die vanzelfsprekend heel wat duurder is, wordt dan ook veel minder per uur geplukt dan bij hard fruit.

DSC02394.jpg

DSC09025.jpg

Bovendien komt er bij zacht fruit een extra factor om de hoek kijken: wordt het fruit met teveel kracht vastgenomen, dan zijn de vruchten gekneusd en daalt de waarde van je teelt zienderogen. Met de online administratie van Agromanager wordt het dus ook mogelijk te weten wie op welke wijze heeft geplukt, en volgend seizoen naar het veld mag wederkeren. Niet alleen snelheid, maar ook de kwaliteit van je pluk kun je dus in overweging nemen!

Neem aardbeien bijvoorbeeld: iedere plukker krijgt een rol met stickertjes en kleeft dit op elk bakje dat hij persoonlijk heeft gevuld. Deze bakjes worden verzameld op een pallet en door een medewerker ingescand. Vervolgens worden de gegevens ingeladen in je account, waardoor je in geen tijd weet wie welke bakjes heeft geplukt. Daar waar je met kisten dus eerder per groep werkt, is het hier eenvoudig individuele kwaliteitscontroles uit te voeren!

Of het om hard of zacht fruit gaat, de applicaties van Agromanager vormen een meerwaarde voor elk fruitteeltbedrijf dat behoefte heeft aan een professionele en winstgevende organisatie. Heb jij interesse in een digitaal systeem op maat dat volledig op jouw behoeften afgestemd is? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Contact

Contact