Blogoverzicht

Terug naar overzicht

De CO2-calculator van Agromanager: een nieuwe tool op maat

DSC02918.jpg

Recent ontwikkelden we bij Agromanager een gloednieuwe tool in onze software, die jou als fruitteler in staat stelt gedetailleerde rapporten op maat te genereren waarmee je vervolgens optimaal inspeelt op je fruitteelt. Concreet gaat het om een gebruiksvriendelijke calculator, waarmee je per variëteit en kilo fruit berekent hoeveel CO2-uitstoot de productie van dit fruit veroorzaakt heeft.

Hoeveel diesel heeft je productieproces verbruikt?

Deze gehele module creëerden we op aanvraag van een bekende supermarktketen, die de CO2-uitstoot van zijn fruit per stuk wou weergeven op de verpakking ter info van de consument. Deze berekening is echter allesbehalve evident, en wordt bovendien sterk beïnvloed door enkele cruciale parameters.

Denk aan hoeveel diesel jij als teler verbruikt hebt tijdens je productieproces bijvoorbeeld, en over hoeveel velden dat precies was. Of hoeveel elektriciteit er in totaal in de teelt gekropen is, en of deze afkomstig was van groene energie of nucleaire energie?

Samenwerking met Vogelaar Vredehof

De klant in kwestie had met andere woorden behoefte aan een innovatieve vorm van technologische en geautomatiseerde ondersteuning: laat dat net zijn waar we ons bij Agromanager in specialiseren. En dus ontwikkelden we in samenwerking met Vogelaar Vredehof, Nederlands specialist in hardfruit, een CO2-tool waarbij je een aantal belangrijke stappen moet doorlopen. 

DSC09226.jpg

DSC09333.jpg

Metingen over enkele maanden, een kwartaal of zelfs een jaar

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat jij als teler aangeeft over welke periode we de CO2-uitstoot precies moeten meten, en zal je tevens door de tool gevraagd worden om je teeltjaar aan te geven (of enkele maanden of kwartalen hiervan). Vervolgens wordt je door de software gevraagd ook andere velden in te vullen, zoals je beginvoorraad, eindvoorraad, spuitschrift, je oogst, … 

Niet handmatig invoeren maar automatisch importeren

Maar wacht eens even: je gebruikt Agromanager al? Dan kan al deze info, die je eerst handmatig moest invoeren, nu rechtstreeks uit Agromanager geïmporteerd worden. Moet je ook ingeven hoeveel liter Diesel je medewerkers in totaal verbruikt hebben, dan weet je dat op basis van je factuur en kan je dit, op jaar- of maandbasis, invullen aan de hand van percentages

Alles is voor jou als teler logisch invulbaar

Gemakkelijk, want zo kun je perfect rekening houden met de liters die je loonwerkers op een andere plek verbruikt hebben en die dus niet aan je eigen fruit zijn besteed. Of hoeveel liter er per gezinslid aan je privéverbruik is opgegaan bijvoorbeeld. Aan elk detail hebben we gedacht, zelfs de integratie van ingebouwde controles zodat jij nooit iets over het hoofd ziet.

Zo wordt de data die jouw leverancier of afnemer nodig heeft, dankzij deze nieuwe tool van Agromanager verwerkt op een eenvoudige manier die voor jou als teler logisch invulbaar is. Je afnemer kan dit formulier of dit rapport vervolgens met een simpele klik uit Agromanager halen, waardoor jullie zowel tijd als moeite besparen. Een gestroomlijnd proces waar beide partijen bij gebaat zijn!

Onze online software ook op jouw fruitteelt afstemmen?

Zou ook jij graag online software gebruiken die op jouw persoonlijke fruitteeltprocessen is afgestemd? Bij Agromanager ondersteunen we jou als fruitteler graag met maatwerk, en modules die we tot in de puntjes naar jouw behoeften vormgeven. Aarzel dus niet om vrijblijvend contact op te nemen voor een kennismaking. Dan vertellen we je wat we voor jou, net zoals tal van andere fruittelers over heel België, kunnen betekenen!

DSC02766.jpg

Contact

Contact